Reset wachtwoord

klik om zoom in te schakelen
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uw zoekresultaten
december 3, 2019

Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de ABC-eilanden, die verder bestaat uit Aruba en Bonaire. Sinds 2010 is Curaçao een autonoom en zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voorheen behoorde het eiland tot de Nederlandse Antillen.

Informatie over Curaçao. Men spreekt op Curaçao Nederlands, Engels, Papiaments en in mindere mate Spaans. Het eiland is zo’n 64 kilometer lang en op het breedste punt 16 kilometer daarnaast heeft het eiland een oppervlakte van zo’n 444 km2. In 2017 telt Curaçao 161.014 inwoners. Curaçao wordt ook wel Dushi Korsow (lief Curaçao) genoemd.

Stranden

Curaçao telt bijna veertig stranden, waarbij sommigen praktisch overlopen in andere stranden. De grote toename van het toerisme heeft ervoor gezorgd dat niet alle stranden meer openbaar zijn. Sommige stranden vragen een bepaald bedrag voor het strand, soms zit hierbij een strandbedje bij inbegrepen maar dat is niet altijd het geval. Deze bedjes kunnen dan nog tegen betaling bijgeboekt worden. Bij deze betaalde stranden zijn vrijwel altijd douches en toiletten aanwezig. De kosten hiervoor zijn gemiddeld 7 tot 15 Antilliaanse Gulden. Er zijn ook stranden die alleen beschikbaar zijn voor hotelgasten.

Hieronder een aantal bijzondere stranden

Cas Abou

Het strand Cas Abou staat bekend om het (letterlijk) oogverblindende witte poederzand. Snorkelen is hier zeker een aanrader, onder de rotsen aan de linkerkant van de baai, waar koraal en vissen kleurrijk en ontelbaar zijn.

Klein Curaçao

Om naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao te gaan is een twee uur durende boottocht nodig. Hierbij bestaat een grote kans dat er een aantal dolfijnen mee zullen zwemmen. Naar Klein Curaçao worden veel dagtrips (incl. lunch en snorkel of zon tijd) aangeboden.

Grote Knip

De grote knip wordt door veel mensen als het mooiste strand van Curaçao beschouwen. Het strand bevindt zich in het westpunt van Curaçao. Het strand bevat een hagelwit strand, meters- hoge rotsen en een felblauwe zee.

Kleine knip

De kleine knip is zoals de naam al zegt wat kleiner en ook wat rustiger. Dit strand is erg populair onder de families. Het strand bevat goud zand en hoge prachtige golven. De kleine knip ligt dicht in de buurt van de grote knip.

Playa Lagun

Altijd al eens willen zwemmen met zeeschildpadden? Bij het strand Playa Lagun kom je ze zeker tegen, ook vind je onder het koraal kreeften, egelvissen en zebravissen. Perfect strand om te snorkelen. Tip: ga in de ochtend naar Playa Lagun, dan zijn de meeste schildpadden aanwezig.

Porto Marie

Porto Marie is een duikplek waarbij je veel scholen koffervisjes, roggen en trompetvissen kunt zien. Enkele toeristen hebben er zelfs barracuda’s gezien.

Jan Thiel

Dit strand biedt voor elk wat wils. U kunt er gerust met uw handdoek op het strand gaan liggen, maar ook op een wit Balinees bed inclusief water en bediening huren (ongeveer 30 Antilliaanse Gulden per dag). Bij Jan Thiel zijn restaurants, bars met live muziek, een duikschool, verschillende winkels, een massagesalon en watersportverhuur aanwezig.

Tug Boat

Neem naar Tug Boat ook zeker de snorkel mee. Op de bodem van dit steenstrand bevind zich een 60 meter breed schip (Tug Boat) dat ooit perongeluk is gezonken.

Fuikbaai

Dit strand is alleen per boot bereikbaar. Op het jaarlijkse Fuikdag (in januari) trekt het gehele eiland richting Fuik voor een dag vol muziek, eten en drinken.

Voor luxe stranden kunt u terecht bij stranden van Baoase, Avila beach resort, Santa Barbara of Marriott. Om gebruik te maken van deze stranden betaald u een fee, hier zit wel de gehele dag water en fruit bij inbegrepen. Ook zijn stranden als Mambo Beach, Wet ’n Wild Beach, Bonita Beach perfect om een dagje tot rust te komen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Pontjesbrug

De bekendste brug van Curaçao is de pontjesbrug (eigenlijk de Koningin Emmabrug). Deze brug verbindt de twee stadsdelen Punda en Otrobanda met elkaar. De pontjesbrug gaat meerdere keren per dag open voor scheepvaart. De gehele brug vaart dan richting een walkant zodat de scheepvaart door kan varen. De pontjesbrug is in de avond geheel verlicht en is dus prachtig voor op de foto.

Christoffelberg

Wanneer je van actieve uitstapjes houdt, is het beklimmen van de Christoffelberg zeker een aanrader. De berg is zo’n 375 meter hoog. Beklim de berg vroeg in de ochtend want in de middag is het hier zeker te warm voor. Aan het begin van het Christoffelpark koop je toegangskaartjes waarmee je de berg kan beklimmen. Deze kaartjes kosten zo’n 20 Antilliaanse Gulden per persoon voor de natuurbescherming. De klim is ongeveer 60 minuten heen en 60 minuten terug. Tip: neem genoeg water mee.

Handelskade

Aan het water in Willemstad bevindt zich de Handelskade. De Handelskade heeft een gezellige sfeer door de vele terrasjes die zich daar bevinden. Curaçao staat bekent om haar kleurrijke geheel en dit zul je zeker terug vinden op de Handelskade. De panden op de Handelskade hebben namelijk allemaal erg kleurrijke gevels en dit gehele kade is ’s avonds verlicht. Vanaf de pontjesbrug heeft u een prachtig uitzicht op de Handelskade.

Blauwe kamer (blue room)

Wanneer je van snorkelen houdt en niet bang bent om onder water te zwemmen is de Blauwe Kamer zeker de moeite waard. De ingang van deze verborgen grot bevindt zich onder de zeespiegel. In de grot reflecteert het blauwe water het zonlicht op de muren en het plafond en dat geeft een uniek effect. Het is mogelijk om daar door middel van een kajak of een boot te komen.

De opstapplaats voor de boot is bij het strand Santa Cruz. Vervolgens neemt Let’s Go Watersports je mee op een boottocht. Hierbij ga je eerst naar de blauwe kamer, vervolgens naar een gezonken schip en tot slot naar een rots waarbij allemaal buddha’s staan en zich onderwater ook een grote buddha bevindt. De eigenaar van Let’s Go vaart als tourguide mee en zal veel indrukwekkende verhalen vertellen over het gebied en het gezonken schip.

Aloë vera plantage

Deze plantage bestaat uit ruim tien hectare grond vol met Aloë Vera planten. Daarnaast is er een winkeltje waar ruim 22 Aloë Vera producten worden verkocht. Er is een terras met uitzicht over de gehele plantage. Op een productie-dag is het proces van dichtbij te bekijken. Aloë Vera wordt in veel cosmetica producten verwerkt doordat het een helende werking heeft. Helaas is de Aloë Vera, in veel huidige producten, niet meer zo vers als dat het vroeger was. Bij deze plantage is dat niet het geval, de Aloë Vera gel wordt namelijk binnen 3 uur uit de plant gehaald en verwerkt tot pure Aloë Juice.

Hato grotten

Vroeger waren er gevluchte slaven die zich in de Hato Grotten verscholen, soms wel maanden lang. Voor de komst van de Europeanen, werden de grotten bewoond door de Arawak indianen. Van deze indianen zijn nog steeds de grottekeningen te vinden, deze zijn zo’n 1.500 jaar oud. Het is mogelijk om een begeleide excursie te volgen, deze zullen ongeveer 15 Gulden kosten voor volwassenen en 12 Gulden voor kinderen.

Struisvogelpark

Deze struisvogelboerderij is opgezet door een Zuid-Afrikaan. Ieder uur vertrekt er een tour in een safaritruck door het op een na grootste struisvogelpark ter wereld, waarbij je van dichtbij honderden struisvogels kunt bekijken. Tijdens deze rit verteld te reisgids u veel dingen over de struisvogel. Een tour kost rond de 30 Gulden.

Zoutpannen

In Jan Thiel vind je de zoutpannen, dit is gemaakt om zout te winnen uit zeewater. Water uit de oceaan werd naar de zoutpannen geleid en vervolgens afgesloten waardoor het water verdampt en het zout overbleef. Het wordt tegenwoordig niet meer gebruikt maar het is wel nog intact en erg mooi om te zien. Het is gelegen in een rustige omgeving en dus perfect om een mooie wandeling ervan te maken. De zoutpannen is via Park Sorsaka te betreden om meer van de natuur te zien.

Sea Aquarium

Het Sea Aquarium is zeker een aanrader om naar toe te gaan met kinderen. Door het open water systeem staan alle aquaria in direct contact met de open zee. Ook worden hier dolfijnen- en zweeleeuwen shows gegeven, waarbij je aan het eind van de show een kus kunt krijgen van de dieren. Het is mogelijk om de dolfijnen, zeeleeuwen, flamingo’s en kreeften te voeren onder begeleiding van de gidsen. Voor volwassenen kost dit ongeveer 35 Gulden en kinderen of 60+ 20 Gulden.

Williwood

Altijd al eens flamigo’s van dichtbij willen spotten? Bij Williwood is dat mogelijk. Recht tegenover de letters Williwood, geïnspireerd op de letters van Hollywood, vindt je een goed restaurant met lokale producten. De Williburger is een aanrader én alleen daar te verkrijgen! Tip: op zondagavond is er vaak een bandje met Jazzy Caribbean muziek, onder het genot van een biertje, om de week goed af te sluiten.

Shete boka park

Mocht je na het beklimmen van de Christoffelberg nog niet moe zijn, kun je meteen door naar het Shete Boka park (‘zeven baaien park’). Het park is ruim 200 hectare groot en de kustlijn is meer dan tien kilometer lang. In deze zeven baaien leggen diverse soorten schildpadden hun eieren. Een één uur durende wandeltocht brengt u naar Boka Brown waar de schildpadden hun eieren leggen. Entree kost ongeveer 10 Gulden.

 

Vervoer

Het huren van een auto wordt zeer aangeraden doordat de verkeersregels op het eiland anders worden geïnterpreteerd dan in andere landen. Het huren van een scooter wordt hier dan ook sterk afgeraden vanwege het slechte wegdek. Taxi’s zijn hier voornamelijk duur of slecht bereikbaar. Voor een vakantie naar Curaçao kun je het beste vooraf een auto reserveren.

 

Betalen

Op Curaçao wordt er gebruik gemaakt van Antilliaanse gulden (afkorting ANG of Nafl). Het is ook mogelijk om met de Amerikaanse Dollar te betalen. Bereken hier de valutakoers: https://www.wisselkoers.nl/valuta. Je kunt hier op veel verschillende plekken gebruik maken van een pinautomaat. Let op de maximale dag limiet en op de transactiekosten van de bank. Je kunt het best in één keer wat meer geld pinnen, dan telkens kleine bedragen. Het kost namelijk rond de 9 Gulden per transactie. Zowel Nederlandse bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Het is bij Nederlandse banken belangrijk om je bankpas op wereldwijd te zetten. Nederlandse banken zetten automatisch het bereik van de pas op Europa om misbruik tegen te gaan.

 

Praktische informatie 

Voor je op vakantie gaat is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat praktische informatie over Curaçao.

Op Curaçao is de standaard temperatuur tussen de 27 en 30 graden en het is er zonnig en droog. Het regenseizoen is vanaf oktober tot december. Deze buien worden als kort maar heftig ervaren. De tijdzone van Curaçao is AST (UTC-04), dit betekent dat het in de winter 5 uur vroeger is dan in Nederland en in de zomer 6 uur vroeger, dit is vanaf de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Op het eiland wordt een 110-130V/50Hz (Noord-Amerikaans) stekker gebruikt. Daarnaast kun je op Curaçao gerust het kraanwater drinken.

Vooral in het regenseizoen zijn er veel muggen op het eiland. Deze muggen dragen geen malaria bij zich maar er kan wel dengue voorkomen. Dengue wordt vooral overgedragen door muggen die overdag steken. Het is belangrijk om gebruik te maken van een insectenmiddel, bij voorkeur een middel dat DEET bevat.

Voor je vakantie naar Curaçao zijn geen inentingen verplicht, behalve voor reizigers die voor aankomst op Curaçao een land of gebied hebben bezocht waar gele koorts heerst. In dit geval is een vaccinatiebewijs van ten minste tien dagen oud verplicht.


 

Heb je interesse in tips voor een vakantie naar Curaçao? Lees dan onze blog door te klikken op deze link. 

Ben je benieuwd geworden naar de woningen die op Curaçao verhuurd worden? Klik dan op deze link.

Of wil je graag zelf een woning verhuren op Curaçao of een van de andere Caribische eilanden? Klik dan op deze link en volg de aangegeven stappen.

Bekijk onze Instagram via deze link.

Blog: “Curaçao”

Woningtype: Blogs
Delen

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands